2/19/2013

Aloe Vera

Aloja kao lek


Aloe Vera
Kao prvi post na nasem blogu prirodno lecenje pocecemo sa biljkom na slovo A ,a kako bi i drugacije..mada razlozi sto cemo poceti sa Aloe Vera je sto je smatraju kraljicom lekovitog bilja i sl..
Kod nas poznata kao aloja
Aloe Barbadensis M (lat.).je u svetu poznatija kao Aloe Vera Barbadensis Miller. Nosi ime po po botanicaru Milleru koji ju je uvrstio u registar lekovitog bilja nakon sto ju je pronasao na ostrvu Barbados.
Aloe Vera

Aloja prirodno raste u predelima sa suvom i toplom klimom.U podrucjima gde je godisnja temperatura iznad 22 °C ova lekovita biljka najbolje uspeva.To su Meksiko i Karibi
aloja ima spicaste ,sabljaste listove sa terasastim ivicama..Podesecaju na ruzu i rastu pri zemlji.Iz sredine izlazi cvetna drska koja zavrsava sa zutim ili crvenkastim cvetom..
Aloe Vera pripada porodici ljiljana i pronadjeno je preko 250 vrsta od kojih se samo za 4 zna da imaju lekovita svojstva te se mogu koristiti za prirodno lecenje.

U unutrasnjosti lista nalazi se zelatinska masa tj gel koji se najvise koristi za prirodno lecenje..Aloe vera je hranljiva biljka koja se moze primeniti za svaku stanicu ljudskog organizma te su je ranije dali naziv eliksir dugovecnosti.
Taj gel sadrzi preko 240 lekovitih i hranljivih sastojaka a medju njima su preko 20 minerala,magnezijum,bakar,cink,hrom,kalcijum,mangan,gvozdje kalium.zatim vitamini C,E,A,B1,B2,B3,B6,B9,B12,folna kiselina,imuno-modulatori,antioksidansi.Deluje protiv bakterija,virusa i imaju protivupalno dejstvo.

Dacemo vam sledeci primer: da bi se belancevine izgradile u ljudskom organizmu potrebne su im 22 aminokiseline..Aloe vera nam obezbedjuje njih 20,medju kojima i 8 esencijalnih koje nije moguce stvoriti u nasem organizmu vec se moraju unositi hranom.
aloja kao lek :
imuno-stimulans:jaca imunetet -otpornost organizma
prevencija bolesti-(psorijaza,rak,kolagenoze)
detoksikacija(alkohol,narkotici,otrovi)
antioksidans(sl.radikali)
antivirusno delovanje(kod herpsesa)
antibakterijsko(unistava bakterije)
fungicidno(unistava gljivice)
antiflogistik(upale svih sistem)
analgeticno(smanjuje bolove)
adstrigentno(steze povrsinu sluzokoze i koze)
laksatno(regulacija stolice)
stimulans(kod pishe)
antidijabeticno(smanjuje nivo secera u krvi)
Aloja kao lek je izuzetno delotvorna.
Njen naziv ima znacenje "izuzetno gorka materija" tacnije njenu zutu tecnost-mleko tj. sok koju sadrzi lekovita biljka.On se nalazi ispod kozastog tkiva tj.kore.
Koristila se jos u 4 v.p.n.e .biljka ima razlicite komponente koje sadrze izuzetne energetske vrednosti te vam je preporucujemo.Takodje preporucujemo vam i ovaj napitak za jacanje imuniteta

Pročitajte i druge interesantne tekstove na nasem blogu: prirodno lecenje zatvora ,hodanje put do zdravlja

Aloja kao lek


2 komentara :

  1. Molim vas, kako koristite gel iz svjezih listova aloe vere

    OdgovoriIzbriši
  2. Blenderom samljeti i zaladiti sa malo meda pola sata prije rucka i vecere po jednu zlicu ovo moze koristiti ko ima zatvor(prije nego se ga samelje otstraniti iglice sa strana listova)

    OdgovoriIzbriši